YTY-Teatteri  
YTY-Teatteri
YTY-TeatteriOhjelmistoKalenteriYhteystiedotKulissien takanaLinkit
Jäseninfo
YTY-Teatteri

Yhdeksän miehen saappaat

<< Edellinen   Seuraava >>

YLIVIESKAN TEATTERIFESTIVAALEILLA

LAUANTAINA 28.3. klo 14.00 YHDEKSÄN MIEHEN SAAPPAAT
Teatteri Willi lakeus. Liput 10€.

ONKO MAANTIETÄ ENEMPI KUIN NAHKAA?

Pentti Haanpään veijaritarina yhdestä ja samasta saapasparista yhdeksän eri käyttäjän kohtaloissa on yksi suosituimpia sotakuvauksia suomalaisessa kirjallisuudessa. Haanpään teksti on suomen kielen juhlaa. Hän katsoo henkilöitään läheltä ja kaukaa. Henkilöt on aina asetettu maisemaan, ihminen kulkee maisemassa. Hän kulkee tietä pitkin, näkee tien oheisia asioita ja poikkeaa välillä taloon. Johtopäätökset elämästään hän tekee tiellä ja taloissa näkemänsä perusteella. Nämä johtopäätökset kirjailija pukee upeisiin, lähes aforistisiin lauseisiin.

Tämän tarinan maisema on sota, joka onneksi on muistoa. Esitys on omistettu kaikille niille, jotka ovat jollakin tavoin sodan joutuneet kokemaan.

Esityksen valmistamista on tukenut Keski-Pohjanmaan kulttuurirahasto ja se on myös tilattavissa ILMAISEKSI kevään 2015 aikana Keski-ja Pohjois-Pohjanmaan vanhusten palvelukeskuksiin ja vastaavia laitoksiin.

Dramatisointi, visualisointi ja ohjaus Markku Hernetkoski

Rooleissa Sanna Finnilä ja Raimo Hentunen

Näytelmässä ei ole väliaikaa.

www.willilakeus.fi

Kirjoittanut:Pentti Haanpää
Dramatisointi:Markku Hernetkoski
Ohjaus:Markku Hernetkoski
Kesto:60 min.
Ikäraja:Ei ikärajaa
Liput:10€
Näytökset:
Ensi-ilta:la 28.3.2015 klo 14
Ylivieskan Teatteri
© 2023 YTY - Ylivieskan Teatteriyhdistys ry. • Elämystalo Artteri, Ratakatu 14, 84100 Ylivieska • Puh. 044 322 2405 • ytyteatteri@ytyteatteri.fi