YTY-Teatteri  
YTY-Teatteri
YTY-TeatteriOhjelmistoKalenteriYhteystiedotKulissien takanaLinkit
Jäseninfo
YTY-Teatteri

Maratontanssit

<< Edellinen   Seuraava >>

Horace McCoyn romaaniin Ammutaanhan hevosiakin perustuva näytelmä Maratontanssit. Vuonna 1969 Sidney Pollack ohjasi romaanista elokuvan nimellä They Shoot Horses, Don`t They?

Näytelmä Maratontanssit sijoittuu lama-ajan Amerikkaan vuoteen 1935. Syvän laman ja työttömyyden kurimuksessa unelmoitiin kuitenkin paremmasta, unelmoitiin kuuluisuudesta ja tähteydestä. Taikasana oli Hollywood. Ympäri Amerikkaa nuoret lähtivät koettamaan onneaan maratontanssien nimellä kulkeviin kilpailuihin, joita järjestettiin myös Hollywoodissa. Palkinnot olivat hyviä, tanssien aikana sai ruuan ja katon päälleen ja mikä parasta, Hollywoodin kykyjenetsijät kävivät näissä tansseissa etsimässä uusia tähtiä. Jotkut parit kiersivät tanssilavoja aivan ammattimaisesti.

Näytelmän päähenkilö, Robert, kohtaa sattumalta Hollywoodin kadulla Glorian. Heillä molemmilla on unelmansa, Robertilla filmiohjaajana ja Glorialla näyttelijänä. Köyhänä tyttönä Glorian ainoa mahdollisuus päästä kiinni filmimaailmaan on osallistua maratontansseihin ja toivoa, että joku Hollywoodin kykyjenetsijöistä löytää hänet sieltä. Niin Gloria houkuttelee herkän maalaispojan, Robertin, osallistumaan kanssaan maratontansseihin. Tarjolla on pääpalkinto, 1000 dollaria, jolla Robert voisi toteuttaa oman unelmansa ja ohjata lyhytelokuvan. Mutta pääpalkintoa tavoittelivat muutkin kuin Robert ja Gloria. Se oli satojen tanssiparien unelma ja avain parempaan tulevaisuuteen.

Maratontanssien aikana Gloria vetää partnerinsa mukaan tapahtumaketjuun, joka muuttaa Robertin koko elämän. Robert tulee tuomituksi murhasta.  Mutta miksi - ammutaanhan hevosiakin?

Arvostelu Keskiohjanmaa-lehden verkkosivuilla

Kirjoittanut:Horace McCoy
Ohjaus:Raimo Hentunen
Kesto:120 min.
Ikäraja:Ei ikärajaa
Liput:10 €, opiskelijat 7 €
Näytökset:
Ensi-ilta:ke 19.3.2008 klo 19
Ylivieskan Teatteri
2. näytös:to 20.3.2008 klo 19
Ylivieskan Teatteri
3. näytös:ke 26.3.2008 klo 19
Ylivieskan Teatteri
4. näytös:pe 28.3.2008 klo 19
Ylivieskan Teatteri
5. näytös:la 29.3.2008 klo 14
Ylivieskan Teatteri
6. näytös:su 30.3.2008 klo 14
Ylivieskan Teatteri
Rooleissa:
Rocky Gravo:Erkki Hartikainen
Robert:Jyrki Pinola
Gloria:Leena Voltti
Mario:Kirsi Piippanen
Ruby:Eerika Tuomela
Vee:Pekka Pinola
Mary:Kaisa Mäkelä
Muissa rooleissa:Veikko Leinonen
Kirsi Jylänki
Marita Frederiksen
Lean Pinola
Maija Häivälä
Anna-Liisa Visuri
Piia Mikkola
Sari Anttila
Mari Rättyä
Katri Huhtala
Työryhmä:
Kitara:Mika Salmela
Basso:Teuvo Ahola
Rummut:Tuomo Heikkilä
© 2023 YTY - Ylivieskan Teatteriyhdistys ry. • Elämystalo Artteri, Ratakatu 14, 84100 Ylivieska • Puh. 044 322 2405 • ytyteatteri@ytyteatteri.fi