ILMOITTAUTUMINEN OHJELMISTO RAATI TYÖPAJAT LIPUT INFO

TYÖPAJAT:

Tunne, hengitä – liiku! kehonkielen kurssi

vetäjä: Heikki Rantanen

Työpajan sisältö: Tässä työpajassa teatterin fyysinen puoli saa ansaitsemaansa huomiota. Havainnoidaan ja opitaan, miten itseään voi lavalla ilmaista ilman verbaliikkaa ja miten omaa kehoaan voi käyttää tehokeinona. Mukana on myös erilaisten tunnetilojen läpikäyntiä, hengitystekniikkaa ja vaikka mitä! Työpajan lopullinen muoto rakentuukin ryhmän omista tarpeista ja toiveista.

Ryhmän koko max 20 osallistujaa
Kesto 6 tuntia (lauantaina 4 h, sunnuntaina 2 h)
Hinta 69 € (hintaan sisältyy yhden näytelmän pääsylippu)

Heikki Rantanen on ammattinäyttelijä, joka on näytellyt niin teatterilavalla kuin elokuvissa. Olet voinut katsoa hänen vakuuttavaa työskentelyään esimerkiksi elokuvissa Raid, Nousukausi ja Umur, joista viimeksi mainitusta Heikki sai miespääosaJUSSI -ehdokkuuden.

TV-sarjoista Heikkiin on voinut törmätä esimerkiksi TELLUS-rikossarjassa. Teatterin puolella hän on työskennellyt muun muassa Oulun ja Lahden kaupunginteattereissa ja vieraillut teattereissa ympäri maan.

Viimeiset 10 vuotta Heikin on voinut nähdä yhdessä näyttelijä Kai Lehtisen kanssa Kairan Kulkijoina niin pienillä kuin suurillakin lavoilla kertomassa tarinoita elämän eri aiheista kitaran, haitarin, laulun ja huuliharpun kanssa. Heikki on siis ihan oikea multitalentti!

Musaimpro

vetäjät: Markus Pulkkinen ja Eve Pietarinen

Työpajan sisältö: Työpajassa käydään läpi alla olevia teemallisia aiheita. Kukin aihepiiri pitää sisällään ryhmä- ja yksilöharjoitteita. Painotukset ryhmän koon ja toivomusten mukaan. Ei tarvitse osata soittaa tai laulaa, pitää vain uskaltaa laittaa itsensä peliin.

- Luovuus ja ideointi
- Ryhmäimprovisointi ja vuorovaikutus
- Musiikillinen media- ja kuvaimprovisointi
- Musiikki improvisaatioteatterissa
- Musiikki-improvisointi eri musiikkigenreissä
- Biisitekstin tekeminen ja valmiin tekstin improvisointi

Kurssilaiset pitävät Pohojosen Pöllyytyksen iltatapahtumassa konsertin.

Ryhmän koko max 20 osallistujaa
Kesto 6 tuntia (lauantaina 4 h + 2 h)
Hinta 59 €

Markus Pulkkinen on aloitellut impropelimannina vuonna 1995 Tyhjäpää –ryhmässä Jyväskylässä. Sen jälkeen improillut muun muassa Jyväskylän kaupunginteatterissa, Joensuun kaupunginteatterissa ja tehnyt myös satoja musaimproesiintymisiä yksin. Improvälineinä muun muassa laulu, kielisoittimet, koskettimet, noppa ja fläppitaulu. Nykyisin myös “oikeissa” töissä Kiteen kaupungin kulttuuriohjaajana.

Eve Pietarinen, aloittanut improilun vuonna 2010 Päästä irti-irti päästä – ryhmässä. Improvälineinä muun muassa laulu, mandoliini, buzuki, perkussiot, rummut ja pitsa. Eve soittaa myös lukuisissa muissa bändeissä ja tekee ”oikeita” töitä sisältötuottajana Botaniassa Joensuussa ja toimii Niittylahden näyttelijätyönlinjan äänenkäytön opettajana.

Markuksella ja Evellä on esiintymisiä ja koulutuksia Improck –duolla ja Päästä irti – Irti päästä –improryhmässä. Improck –duolla Markus ja Eve voittivat vuonna 2016 Alanko katutähdeksi -kisan Joensuussa.

Improv in English

vetäjä: Matti Juntunen

Työpajan sisältö: Tässä työpajassa improtaan kahdella kielellä! Opetuskielinä on siis Suomi ja Englanti. Kurssilla kokeillaan rajoja, heittäydytään tilanteen vietäviksi ja heitetään kaikki ryppyotsaiset roolianalyysit. Kurssilla käydään läpi improvisaation perusteita harjoitusten avulla. Kurssilla opetellaan muun muassa heittäytymistä, läsnäoloa, ryhmässä tekemistä, kuuntelemista ja mokaamisen uskatamista. Tällä kurssilla saat varmuutta omaan itsetuntoon ja voit antaa kyytiä epävarmuudelle. Tämä kurssi on täynnä iloa ja yhdessä nauramista!

Ryhmän koko max 30 osallistujaa
Kesto 6 tuntia (lauantaina 4 h, sunnuntaina 2 h)
Hinta 59 €

Noin puolet työpajan osallistujista on Irlantilaisia teatterivieraitamme

Matti Juntunen on 20 vuoden kokemuksen omaava harrastajateatterinäyttelijä ja -ohjaaja. Hän on toiminut muun muassa Niemelän kylänäyttelijöiden kesäteatteriohjaajana ja YTY-teatterin nuorten näyttämön ohjaajana. Näiden lisäksi hänellä on useita jo vuosia toimineita harrastajateatteriryhmiä.